29. 1. 2023, Hradec – Kladno 4:2, info z výjezdu

V neděli 29.1. hrálo Kladno zápas ve východních Čechách, konkrétně v Hradci Králové. Do tohoto města, které se v dobách Husitských válek stalo centrem Žižkova východo-českého svazu, se vydalo odhadem přes 50 kladenských fanoušků.

Sektor zdobila vlajka “Haldaři” a “Kladenští Podfuckáři”.

Vzhledem k velké početní nevýhodě oproti domácím fanouškům se naše fandění neslo spíše ve znamení čekání na hluché místo ve fandění nedalekého sektoru domácích. Za zmínku stojí jeden akrobatický skok letmo skrze haldařskou zástavu, kterou předvedl jeden z kladenských gymnastů. Předvedený prvek hodnotím známkou 9.

V našem sektoru kromě kladenských fandili také dva plyšáci a dva přátelé z Bavorska! (Všechny cesty vedou ke Kladnu!). Fandění domácích nebylo to z těch lepších, co extraliga nabízí. Víceméně se na můj vkus až příliš často skandovalo jen jednoduché “Hradec”, zpívané chorály bohužel v repertoáru hradeckých asi moc nejsou.

Přitom počet lidí v sektoru je velký a má potenciál.. škoda, třeba se na tom do příště něco změní. Po zápase se všichni v klidu a bez komplikací vydávají domů, vlaková expedice dokonce díky indiánskému běhu stihla i dřívější vlak ve směru do Prahy. Aspoň něco, když ne ty tři body 🙂.

Vypadá to sice bídně, ale ještě není dobojováno!

Sepsal pan M

Zhlédnutí: 182