Desatero fanouška – aneb jak se chovat na tribunách

S rekonstrukcí střechy a části interiéru zimáku a tedy (pokud zahrneme pandemii tak tedy téměř dvouletou) vynucenou pauzou souvisí i to, že se jaksi proměnily i věci kolem tribuny a vůbec …

V úvodu letošní sezony jsme se tedy odhodlali trochu změnit zvyklosti zaběhnuté z dřívějška a zároveň i poupravit uspořádání našeho kotle tak, aby vizuálně vypadal lépe a všem aktivním se lépe fandilo.

Začali jsme konstrukcí pro zavěšovaní vlajek, která se poměrně ujala a zápas co zápas je zaplněna vlajkami všech skupin. Zároveň může být využita i pro věšení příležitostných nápisů a transparentů.

Nedávno jsme pokračovali instalací stupínku pro speakra, což si myslíme zároveň s posunutím fandícího jádra směrem dolů atmosféře výrazně pomohlo, horní části tribuny se chytají lépe, boky rovněž. Další nápady jsou, zkusíme je postupně realizovat…

A teď, kdy soutěž opět nabírá obrátky, bychom rádi znovu připomněli naše “Desatero” – jakýsi návod pro orientaci na tribuně a v kotli.

Je dlouhodobým normálem, že v kotli a na tribuně existují nepsaná pravidla, způsoby a zvyklosti, které jsou pro nezkušené někdy obtížně pochopitelné. Jde právě o tu zkušenost – a tady je každá rada dobrá, je potřeba se zorientovat. Zkusili jsme ta nepsaná pravidla tedy sepsat 😉

Ti starší možná mávnou rukou, zbytečnost… Ale zrovna těm mladším, nebo méně zběhlým a protřelým, kteří se třeba právě letos rozhodli chodit pravidelněji a podporovat Kladýnko i na venkovních utkáních, přijdou vhod.

Je totiž potřeba znát mapu. A je na místě si občas připomenout pár základních věcí jak fungovat a co by mělo platit pro nás všechny co se scházíme a fandíme. To nemůže uškodit nikdy.

Naše (možná trochu troufale, ale zkrátka výstižně nazvané) „Desatero“ berte jako jakousi nápovědu, souhrn dobrých rad pro ideální působení na tribuně, v kotli. Takhle to vidíme my, co se kolem toho motáme už roky (někteří i pár desítek let).


Zhlédnutí: 589