Fanouškovské choreo – podílejte se!

Ne každému je asi jasné jak se tato, občas složitá, představení připravují.

Jsou za tím samozřejmě desítky až stovky hodin, které kladenští fandové stráví nad vymýšlením, vyměřováním, vystřihováním, slepováním, malováním a bůhví čím vším možným …

Obvykle se na jednom choreu podílí několik lidí, kteří se klidně i 2 – 3 dny po sobě, po práci, o víkendu, o každou volnou chvíli, sejdou na určeném místě a zde připravují co je potřeba pro co nejlepší představení našeho kotle.

Příprava je věc jedna, ale i samotné vytažení vytvořeného na zimním stadionu je občas alchymie a je nutná souhra x lidí a spolupráce tribuny, aby konečný výsledek, byl pokud možno co nejlepší.

Nejen tyto lidi, kteří tomu obětují svůj volný čas a i finance, pak naštve, když připravíme plachtu (například pro nějakého hráče) a po 10-ti sekundách začnou lidé na stání remcat, že nevidí a ať už to stáhneme. Zamrzí to – a tím se dostáváme k poslednímu bodu – finance.

Aby mohla tato chorea vznikat, tak je zapotřebí samozřejmě poměrně velké množství financí. Díky aktivitě fanoušků si část potřebného materiálu na výrobu dokážeme obstarat zdarma, často nám někdo vypomůže nebo něco věnuje, nicméně majoritní část choreí je placena z peněz vlastních, z peněz jednotlivých aktivních skupin, které se na chodu tribuny podílejí.

Ve větších klubech je běžné, že se na tomto podílejí i ostatní fanoušci a různými cestami se snaží podpoří ty aktivní fandy v kotli, kteří to mají na starosti.

My jsme při minulém zápase poprvé vyzkoušeli takzvaný výběr do kasičky. Aktivní fans obcházeli celý sektor stání, kdy vysvětlovali lidem na co sbírají tyto peníze a k čemu jsou využity. Byli jsme až překvapeni jaká byla odezva ze strany ostatních fanoušků a rozhodli jsme se, že v tomto tedy budeme nadále pokračovat.

Do budoucna pak chystáme možnost odevzdat do sběrné nádoby Vámi zakoupené zálohované kelímky, kdy my si pak tyto kelímky vrátíme a za ně vybrané peníze vložíme do kasičky. Co je důležité – nikdo Vás nebude nutit přispět. Je na každém jednotlivci zda se chce podílet na těchto prezentacích a jestli tam to pade nebo stovku co má v kapse přihodí.

Všem za příspěvky velice děkujeme a dodáváme, že rozhodně nepřijdou vniveč. Další plány už máme…

A pokud se chcete krom finančních příspěvků zapojit i manuálně-fyzicky, stačí sledovat výzvy, které (pokud je potřeba větší výpomoc) před tvorbou každé prezentace zveřejňujeme.

 

I ty máš teď možnost podílet se na chodu
a prezentaci kladenských tribun!
💙🤍

 

Zapsal Gross 

Fota z archivů Zeliii

 

Fanouškovské choreo – seznamte se!

 

Zhlédnutí: 949