30. 12. 2022, Boleslav – Kladno 2:3, info z výjezdu

Dne 30.12.2022 jsme vyrazili na poslední výjezd roku do Mladé Boleslavi.

Vypraveny byly dva autobusy + ostatní lidé, kteří vyrazili auty. Celkem se tak ve velmi úzkém sektoru, kterému se podobají snad jen sektory v Plzni a na Vsetíně, sešlo odhadem přes 100 lidí.

Aktivně se začíná fandit již 20 minut před zápasem, což byla jen taková předzvěst toho, co se bude dít během zápasu.

K tomu se ovšem vrátím později. Sektor zdobí vlajka Haldařů, Kladenských Podfuckářů (která tedy bohužel vidět moc nebyla) a vlajka skupiny Kladno Boys. Co se týče domácí “boleslavské smečky”, jak se nazývají domácí příznivci, tak jsem byl relativně zklamaný.

Boleslavských fanoušků není nějaké nepřeberné množství, ale vždy se prezentují kompaktně a fandí vcelku organizovaně. To ukázali třeba na výjezdu na Kladno. Ovšem tento zápas je tomu zcela opačně, boleslavských je málo a fandění stojí…. za nic 🙂

To ovšem neplatí o kladenském sektoru. Tam se fandí víceméně neustále, lidé se baví.

Mezi druhou a třetí třetinou je několika lidmi udržen i jeden chorál. Poslední třetina, zejména posledních deset minut, je ze strany kladenských čistý fanatismus. Spodní řady sektoru jdou do půl těla, lidé zpívají, skáčou, mávají všema dostupnýma končetinami, zkrátka Argentina 🙂

Takové fandění jsem s Kladnem nezažil již několik let. Díky všem v sektoru!

Kladno nakonec vítězí a probíhá děkovačka, kterou si evidentně užívají i hráči, kteří ještě týden zpátky projevovali zápal leklých ryb. Po zápase vše probíhá v klidu, až na prasklé kalhoty jednoho z nás. Doma na Kladně jsme cca ve 22h.

Jestli se říká, že kdo nejel, může litovat, tak v tomto případě bych řekl, že si může škubat vlasy a mlátit hlavou do stěny. Ano, tak dobré to bylo.

Díky všem! Vidíme se v dalším roce na tribunách!

Sepsal Pan M

Zhlédnutí: 323