20. 1. 2023, Vary – Kladno 4:2, info z výjezdu

Na výjezd k důležitému utkání se přihlašuje lidí tak akorát aby to vyšlo, tedy vyjíždíme budem!

Bohužel někteří nedorazili a tak je nás nakonec jen 24, včetně několika děti, cestou ale nabíráme na Jesenické křižovatce další spřízněnce, takže to nějak vychází…

Po příjezdu do Varů vyzvedáváme vstupenky a míříme dovnitř. První zklamání nastávají již u vchodu, kdy nám pořadatelská služba zabavuje vlajky.

V sektoru hosti je odhadem 70 lidí. Hned v úvodu nás zradila i technika.

Po úspěšně zkoušce v buse megafon na stadionu nefunguje, takže speaker se snaží co to dá, ale megafon chybí. Bez organizace se těžko fandí.

Z úvodu dostáváme hned studenou sprchu, gól v 11. sekundě na náladě zrovna nepřidá. Do 10. minuty prakticky nevystřelíme na branku soupeře a prohráváme již o dva góly. Takže nálada v kotli pochmurná. Pak dorazí i auto Haldařů a fandění se trošku zlepší.

Ale při pohledu na to, co předvádíme na kluzišti, bez vlajek a megafonu se nikomu moc fandit ani nechce. Alespoň malou radost v podobě dvou střelných gólů jsme si ale užili. KV aréna je sice krásny stadion, ale je to v podstatě divadlo a na fandění nepraktický, to jsou lepší staré zimáky.

I když se ještě snažíme fandit, náš výkon na ledě nám ukazuje naprostý zmar. Po zápase se za doprovodu pořadatelské služby přesouváme do busu.

K incidentu, který se stal v závěru poslední třetiny snad jen tolik:

Náš Klikorka dostane náraz do mantinelu. Běží k němu doktoři z obou klubu a cca 10 m od sektoru hostí se zvedne fanoušek Varů, začne gestikulovat směrem k našemu sektoru, řvát, nadávat, vyzývat na bitku. Samozřejmě, to je na nás jak červený hadr.

Nejdříve jeden a po něm další z našich se vydávají situaci prozkoumat zblízka a uklidnit dotyčného. Není totiž úplně dobrý nápad, takhle blízko sestoru hostí provokovat.

V tom se pán v oranžové bundě, který je tam ještě se svým cca 6-letým klukem začne ukrývat za své dítě a dělat hodného, za nic nemůže, nic neudělal…

Vše nakonec řeší pořadatelská služba a někteří kladeňáci jsou donuceni opustit stadion, aniž by došlo k jakékoliv přímé konfrontaci. Provokatéři provokují dál…

Sepsal Cibiky

Foto v plném rozlišení

 

 

 

Zhlédnutí: 369