Reakce aktivních kladenských fanoušků

RESTART KLADNA NUTNÝ!

Aneb reakce aktivních kladenských fanoušků na současnou situaci

Dlouhodobý stav, ve kterém se klub nachází, nás jako fanoušky vede k přerušení aktivního fandění na kladenských tribunách.

Důvody jsou jasné:
  • Náš milovaný klub byl v roce 2011 předán do rukou Jaromíra Jágra. Mimo dvou prvních sezón byly výsledky klubu tristní.
  • Šest sezón klub strávil v první lize.
  • Čtyři v extralize, které pokaždé dopadly sestupem nebo barážovou záchranou.
  • Letos je baráž jistá a opět se budou klub a jeho fanoušci strachovat o extraligovou příslušnost.
Situace v kladenské mládeži je ještě děsivější:
  • Juniorka se krčí na spodku tabulky ve druhé lize za týmy jako je Třemošná nebo Havlíčkův Brod.
  • Dorostenci ve své skupině ELD A jsou suverénně poslední.

To vše na základě cyklicky se opakujících chyb, kterých se dopouští vedení klubu. Chybnost a neprofesionalita dosavadního vedení klubu je zcela zřejmá a nelze ji do nekonečna omlouvat.

To a mnohé další ostatně mnohem lépe a detailněji vysvětluje fanoušek Mat ve svém blogu na stránkách kladenského fanklubu:

OSTATNĚ SOUDÍM, ŽE #NEVĚŘÍM

28. leden 2024, Mat, Fanklub Poldi Kladno

http://www.fanklubpoldikladno.cz/blog/2623/ostatne-soudim-ze-neverim

Je třeba okamžitě změnit směřování klubu a to, jak je veden.

Náš postoj na tribunách se nezmění do té doby, dokud vedení Kladna, respektive Jaromír Jágr, veřejně nevysvětlí okolnosti momentální situace v klubu.

Právě na náš nedostatek informací Jaromír Jágr pravidelně poukazoval při předchozích setkáních. Tentokrát chceme slyšet odpovědi na naše otázky. Ne vtípky, nebo odbíhání od meritu věci. Všechny nás zajímá následující.

1. Současná situace

A) Jaká je krátkodobá a střednědobá koncepce klubu do dalšího období? Jaká konkrétní jména hodlá klub angažovat? Jaké konkrétní kroky a podle jakých postupů budou učiněny?

B) Kdo v klubu působí na pozici sportovního manažera a je za tuto pozici zodpovědný? Podle jakých kritérií sportovní manažer postupuje při plnění své agendy? Podle jakých kritérií vyhodnocuje klub jeho působení?

C) Kdo je v klubu zodpovědný za skauting, kdo všechno se na něm podílí? Podle jakých kritérií skauting probíhá? Podle jakých kritérií je klubem úspěšnost skautingu vyhodnocována?

D) Kdo je v klubu zodpovědný za chod A-týmu?

E) Kdo je v klubu zodpovědný za chod juniorského týmu? Podle jakých kritérií postupuje při práci, zejména ve vztahu k hráčům s potenciálem postupu do A-týmu? Podle jakých kritérií klub hodnotí a vyhodnocuje jeho práci?

F) Kdo je zodpovědný za chod dorosteneckého týmu? Podle jakých kritérií postupuje při své práci, zejména ve vztahu k nadějným hráčům? Podle jakých kritérií klub jeho práci hodnotí a vyhodnocuje?

G) Kdo má na starost nižší ročníky mládeže? Jak s nimi pracuje? Podle jakých kritérií klub jeho práci hodnotí a vyhodnocuje?

H) Kdo je zodpovědný za finanční stránku klubu? (výplaty zaměstnanců, nákup vybavení, provoz atd.) Kdo zodpovídá za transparentnost klubového účetnictví?

I) Kdo je zodpovědný za marketing klubu a jednání s klíčovými partnery? Podle jakých kritérií v těchto oblastech klub postupuje? Podle jakých kritérií klub jeho/jejich práci hodnotí a vyhodnocuje?

J) Jak se klub celkově staví k současné situaci a kdo za ní nese zodpovědnost?

2. Minulé sezóny – období 2013/14 – 2022/23

Ty samé otázky klademe i směrem k minulým sezónám, které se z drtivé většiny odehrávaly ve stínu spekulací a téměř nulové informovanosti vyjma ohraných narativů ze strany klubu. Konkrétně, abychom předešli nedorozumění, se ptáme následovně, stejně jako v předcházející části:

A)Viz 1A) Jaká byla koncepce klubu? Jak se změnila v průběhu? Jak se dařilo ji plnit z pohledu klubu v minulých sezónách?

B)Viz 1B) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

C)Viz 1C) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

D) Viz 1D) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

E) Viz 1E) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

F) Viz 1F) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

G) Viz 1G) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

H) Viz 1H) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

I) Viz 1I) Kdo působil na této pozici v předchozích sezonách, jak klub hodnotí jejich působení a podle jakých kritérií?

3. Další klíčové otázky

A) Je pravda, že v nedávné době došlo k nabídce odkupu klubu ze strany dvou bývalých kladenských hráčů, která byla odmítnuta? Nebyl jeden z argumentů Jaromíra Jágra ten, že klub vede z toho důvodu, že nikdo jiný o něj nemá zájem?

Viz. Sport Alive #34 – Sparťanský hold, Jizerská 50, akce v Česku, komentáře na Kladně & Luboš Brabec, čas: 23:30. “https://www.youtube.com/watch?v=LUyxEt5pS5o

B) Jakou cenu má momentálně kladenský hokejový klub? Na základě čeho je jeho cena určena a jakou hodnotu mají jednotlivé “části klubu”?

C) Jakou cenu a hodnotu klubu očekává majitel/majitelé klubu za rok?

D) Je klub spokojen se svou komunikací směrem ven k širší fanouškovské veřejnosti? Považuje svou komunikaci za upřímnou a transparentní?

E) V návaznosti na předchozí otázku, jak se klub staví zpětně k následujícím výrokům a gestům vůči fanouškům a veřejnosti: kritika fanoušků a návštěvnosti z úst Jaromíra Jágra v kontrastu s dlouhodobými tristními výsledky klubu, angažmá J. Hudáčka a komunikace klubu směrem ven + následné instagramové příspěvky na osobním profilu Jaromíra Jágra? Vypnutí komentářů na sociálních sítích bez vysvětlení?

F) Ze strany Jaromíra Jágra zazněla ta informace, že příští rok zde mládež a klub nemusí být. Má už mládež zajištěn dostatek peněz na svůj chod i v případě sestupu do první ligy? Řešili se případně sponzoři jednotlivých mládežnických kategorií?

G) Podle jakých kritérií je každoročně poskládán tým na příští sezónu? Běžnému fanouškovi se každoroční postup kladenského klubu může zdát neprofesionální a chybný. Tým každoročně opustí vysoké procento hráčů bez smlouvy, včetně opor (viz A. Kubík loni). Letní přípravu pak tým většinou absolvuje v nekompletní sestavě, která se ustálí většinou až z kraje sezóny.

FanklubPoldiKladno
Haldaři
Kladno Boys
podFUCKáři

 

Z médií:

Zhlédnutí: 11010