21. kolo Plzeň – Kladno 1:2, info z výjezdu

V neděli 20.11. se konal zápas Plzeň-Kladno, kterého se samozřejmě účastnili i fanoušci z řad hostujícího celku.

Do Plzně byly vypraveny dva autobusy, přičemž jeden z nich vyrazil o něco dříve, aby si jeho osádka zpříjemnila výlet návštěvou jednoho z plzeňských pivovarů. Tento autobus dorazil na stadion relativně dost brzy před začátkem zápasu a tak už se víceméně začalo fandit během rozbruslení kladenských hráčů.

Mezitím dorazil i druhý autobus a další výjezdníci, kteří se dostavili po vlastní ose. Byla vyvěšena jediná vlajka a to ta Haldařská.

Sektor fanoušků hostí byl víceméně zaplněn do posledního místa a se zahájením první třetiny se rozjel na naše poměry nadstandardní support, několik fanatiků šlo dokonce po prvním vstřeleném gólu Kladna do půl těla.

Druhá třetina přinesla pikantní záležitost na hřišti, kde se do sebe pustili hráči Kladna a Plzně, což eskalovalo i situaci na tribunách, kde došlo k menší výměně názorů s vedlejším sektorem.

Nejpádnějším argumentem obou stran se shodně staly kelímky s pivem.

Do této argumentace se vehementně chtěli zapojit i domácí příznivci, ovšem přes jejich touhu rozvést debatu se tak nakonec podle očekávání nic nestalo, jelikož veškeré dohady od začátku víceméně kontrolovala místní pořadatelská služba v součinnosti s městskou policií, která mj. byla pod sektorem nastoupena od začátku utkání, jak už tomu v Plzni bývá zvykem.

Po třech třetinách byl stav nerozhodný a tak se šlo do prodloužení, kde nakonec domácím nevyšel riskantní tah s odvoláním gólmana a Kladno tak vsítilo rozhodující branku a bralo tak důležité body. #faktorKehy

Následovala děkovačka s hráči, jejíž druhou polovinu nesl nelibě zejména místní rolbař, který se evidentně již nemohl dočkat, až se pustí do práce.

Po zápase sektor vyklízíme a vydáváme se k přistaveným autobusům, u kterých čekají nastoupení příslušníci PČR. Za nimi se objevují plzeňští, ale opět dochází jen k vzájemným urážkám a posměškům, víceméně zbytečnost, kterou si ovšem někteří kladenští příznivci velmi užívají a ke svému potěšení provokují marně “se vztekající” plzeňáky po vzoru anglických fanoušků, kde prim v gestikulaci hraje zápěstí a ruka.

Čistý primitivismus, tak to má být.

Cesta domů je poklidná a na Kladně se všichni rozcházíme do našich domovů nebo hospod. Výjezd to byl vydařený!

P.S. V neděli jedeme na spartu, tu kurvu, tak pojeď i ty!

Sepsal pan M

 

Rytíři k zápasu:
Fotogalerie:
Celý zápas – záznam: 21. kolo: HC Škoda Plzeň – Rytíři Kladno 1:2p

Zhlédnutí: 373