19. kolo, 17. 11. 2023, Brno – Kladno 8:1, info z výjezdu

Dne 17. 11. 2023 se konal zápas mezi kladenským celkem a soupeřem z Brna, který měl v tomto duelu výhodu domácího prostředí.

O výjezdu se vědělo již dlouho dopředu a tak mezi aktivními fanoušky proběhla mobilizace, která vyprodukovala jeden plný autobus.

Bohužel se nepovedlo zmobilizovat i širší fanouškovskou veřejnost a autobus kladenského fanklubu nakonec nevyrazil. Je to škoda, na druhou stranu, kladenský hokej už několik let postrádá dostatečnou úroveň na to, aby vyrazili i neskalní fanoušci, pro které je předváděná hra základním faktorem, od kterého se odvíjí jejich výjezdová účast.

Autobusová výprava vyrazila z Kladna již okolo 10. hodiny dopolední, takže bylo dost času na teambuilding a všelijaké jiné utužování kolektivu 🙂

Na stadion se tato hlavní expedice dostala s dostatečným předstihem a v sektoru se nakonec sešlo zhruba 70 fanoušků Kladna, je to můj hrubý odhad a nepočítal jsem to.

Co se týče fandění tak to své vrcholy zažilo na začátku a na konci zápasu, kdy část fanatiků šla do půl těla i za velmi nepříznivého stavu a bavila se fanděním, protože bavit hokejem se rozhodně nedalo.

Sektor hostí v Brně má svou nevýhodu v tom, že brněnští chodí pod sektorem a okolo něj zcela volně včetně mnoha různých provokatérů z řad domácích.

Na samotném konci zápasu se několik “fotografů” z řad brněnských aktivních fanoušků jalo fotit přítomné v sektoru hostí, což se několika našim nelíbilo a šli jim vysvětlit omyl tohoto chování. To ovšem nehodlala připustit domácí sekurity. Po zákroku sekurity brněnským fotografům přiběhly posily, které se pokusily atakovat fanoušky Kladna.

Kdo tam byl, tak ví, kdo nebyl a neví, tak ani vědět nemusí a jestli vědět chce, tak ať příště jede s námi. Nicméně zajímavostí je, že i tady na tomto zápase byli přítomní příznivci Slovanu Bratislava po boku brněnských. Vše ukončil zásah policie, která evidentně v Brně požívá opravdu velký respekt a úctu všech občanů moravské metropole 🙂 nicméně i tak se brněnským povedlo ukořistit jednu šálu Kladna. Nevím komu, ale kurva, lidi, hlídejte si ty vaše hadry a zejména šály.

Nenoste je jak kus hadru přes ramena, ale radši si jí hezky uvažte okolo krku. Pak vám jí nevezme kdejaký chmaták při první příležitosti a navíc budete jisto jistě větší fešáci.

Cesta domů probíhá již v poklidu. Dlouhý den si na většině vybral svou daň. Hlavní autobus na Kladno dorazil okolo 11 hodiny večerní. Chlív v něm byl opravdu znamenitý, což si uklízející “velmi užili”, nebuďte příště sobci, prosíme, a ukliďte si po sobě sami, protože ono to samo nezmizí. To platí obecně pro jakýkoliv autobus a jakékoliv fanoušky Kladna.

Podtrženo sečteno, výjezd to byl jak řemen, takovéhle zážitky nás jako fanoušky jen spojují a zůstanou nám na celý život.

Takže vy co chodíte jen doma, pouvažujte příště o účasti, já to mohu jen doporučit 🙂

P.S. Další zápas s Brnem se hraje 30. 12. 2023 u nás…

Sepsal Pan M

 

Jak to viděl klub:

Zhlédnutí: 250