23. kolo Sparta – Kladno 5:1, info z výjezdu

V neděli 27.11. jsme zavítali na led našeho nejbližšího rivala z Holešovic, do O2 arény. Po páteční parádní výhře nad třetí Olomoucí jsme se těšili na další pěkný zápas. Avšak tentokrát jsme bohužel na Spartu nestačili.

Většina fanoušků se do kyslíkové arény vydala fanklubem doporučeným vlakovým spojem a za v času tak dorazili před arénu, která byla ještě zavřená. Někteří si před zápasem zašli na pivo do zdejších hospod. Před začátkem zápasu už jsme však byli všichni na svých značkách v sektoru hostí, který byl vyprodaný, bohužel nejen našimi fanoušky. Vskutku se tam po okrajích nacházelo i pár sparťanů.

Ze začátku na nás pražané vlítli a po krátkém tlaku už vedli 1:0. Krátce před půlkou první třetiny dokázal ještě v kleče vyrovnat náš kapitán Pleky.

Na Spartě jsme vždy dokázali vytvořit téměř domácí atmosféru. V neděli jsme se o to opět důstojně snažili, avšak na naše poměry a počet fanoušků si myslím, že umíme více.

Ve druhé třetině přišel opět z kraje gól domácích, na který už jsme bohužel odpověď nenašli. A tak Sparta přidala ve druhé půlce třetiny ještě jeden.

Po tomto gólu se v našem kotli nedaleko bubnu radovala skupinka sparťanů. Jelikož se jednalo o pána s menšími dětmi, tak je šel speaker požádat, aby se přesunuli pryč z našeho kotle. Jak se říká 100 lidí 100 chutí, já jsem ale toho názoru, že do soupeřova kotle se neleze, natož pak fandí. Pán si měl uvědomit, že má sebou malé děti. Místo toho se bohužel jen začal rozčilovat, že on je tu přece doma a může si sedět, kde chce. Ze vzniklé potyčky se menší z dětí rozplakalo strachy.

Na toto reagovala parta kladenských fanoušků, která stála hned vedle a snažila se situaci uklidnit, aby chování pána neodnášelo malé dítě. Z druhé strany kotle jiná parta kladenských sledovala co se děje. V důsledku vzájemného pokřikování si někteří z těchto celků, zřejmě i kvůli nedorozumění, na začátku přestávky chtěli situaci vyříkat přímo na tribuně.

Vzniklou situaci už všechny skupiny řeší a jistě společně dospějeme k vzájemnému pochopení.

Věřím, že už se to nebude opakovat. Přeci jen všichni “kopeme” za stejný tým.

Dále už bych se k tomu nevracel.

Ve třetí třetině jsme si i přes nějaké ty šance nedokázali poradit se zakončením. Párkrát nám chybělo i pověstné štěstí. A tak Sparta přidala ještě 2 góly a tentokrát jasně vyhrála 5:1.

Co pamatuji tak to nebyl výjezd na Spartu, který by se řadil k těm lepším. Hokejově jsme bohužel nestačili. Ale my se jen tak nedáme, za Kladno dýcháme. A v úterý zase poženeme kluky u nás doma do boje proti Vítkovi.

Sepsal Hodík

Rytíři k zápasu:
Celý zápas – záznam: 23. kolo: HC Sparta Praha – Rytíři Kladno 5:1 

Zhlédnutí: 332