20. a 21. dubna 2023, Zlín – Kladno – info z výjezdu

Ve dnech 20. a 21. dubna 2023 proběhlo barážové dvojutkání na půdě soupeře ze Zlína, který vzešel z finálového souboje s valašským Vsetínem.

Na tento výjezd vyrazilo několik výjezdnických skupin z Kladna. Ty v průběhu čtvrtečního odpoledne dorazily do Zlína s různým časovým předstihem, který buď výjezdníci využili k ubytování, nebo posilnění sebe sama v restauračních zařízeních.

V sektoru se na první zápas sešlo odhadem zhruba sto kladenských fanoušků. Sektor byl ověšen vlajkami Haldařů, Kladno Boys a také nedávno znovu nalezenou menší vlajkou “Kladno žere psy”. Vzhledem k průběhu utkání v sektoru panovala velmi dobrá nálada a již v první třetině se po popěvku “kdo má triko fandí Spartě” část fanatiků svlékla do půl těla.

Ve druhé třetině byla připravena jednoduchá, ale dobře vypadající prezentace v podobě modrých a bílých pláštěnek. Ty byly následně na začátku posledního dějství, nutno podotknout, že již značně propocené, vyhozeny nad hlavu a použity jako improvizovaná argentina.

Ve třetí třetině byla atmosféra v našem sektoru již zcela fanatická. Nutno podotknout, že ve třetí třetině, se po z jejich strany velmi vlažné druhé třetině, vzchopila i zlínská strana a na stadionu tak panovala výborná atmosféra. Rád bych se zastavil ještě u samotného fandění kladenského sektoru, přičemž musím pochválit všechny zúčastněné.

Všechny chorály byly odjety na maximum a konečně jsem po x letech na kladenském hokeji slyšel správně zazpívaný a dlouho se držící chorál “jdem Kladno jdem”. Takhle to má vypadat!

Po zápase se většina vydala zpět do aut či na hotely. Po cestě se na hlavní skupinu snaží zaútočit místní radikálové, kteří dle mého soudu z velké části ještě nedokončili středoškolské vzdělání. Jejich “útok” by se dal nazvat fraškou, nedokázali překonat dva pochůzkáře a jejich skutečná snaha bojovat vzala za své v moment, kdy jim část kladenských začala věnovat pozornost a vyšla jim naproti. Následně se už zmohli jen na poskakování za policisty a křičení pojďte, přičemž při jakémkoliv pokusu o kontakt ihned couvali a nebo se uchýlili za záda policistů, za kterými opět začali poskakovat, samozřejmě čím více policistů na místo dorazilo, tím agresivnější byli.

Vyprovozeni tak byli alespoň letícím dopravním značením, které se pokusili vrátit, ale vzhledem ke špatné technice a malé razanci hodu, která vychází z jejich nedostatečné fyzické připravenosti, trefili pouze jednoho ze zasahujících policistů. Podtrženo sečteno, tito chlapci ze sebe udělali čůráky. Nic víc, nic míň. Tím spíš, když někdo z jejich řad před zápasem sliboval jedné z našich ženských(!) členek výjezdu, jak nám to “ukážou po zápase”.

Večer se samozřejmě část fanoušků vydala do různých hospod, kde jedna ze skupin naráží na fotbalové radikály ze Zlína, kteří navštívili jeden z podniků, ve kterém seděli kladenští. Ti si ten večer ovšem jeli svůj vlastní byznys s místní narkomanskou komunitou podle jejich slov a návštěva baru byla zcela náhodná. I když se mi skoro chce říct; ”Náhoda? Nemyslím si.

Další den pro některé začíná okolo deváté hodiny, pro ty divočejší až po dvanácté. Ti dříve vstávající často na “spáče/kaliče” čekají již v hospodě. V případě restaurace Steak House při Interhotelu Zlín se tak dělo již od půl jedenácté, kdy se paní číšnice v dobré vůli uvolila k tomu, že dvěma žíznivcům z Kladna pivo natočí ještě před otevírací dobou. Jenže jak se říká, podáš prst, utrhnou ti ruku. Za pár okamžiků již byla poptávka po deseti pivech a více a paní servírka se tak dostala do začarovaného alko-kruhu z Kladna, ze kterého se dostala až pár desítek minut před zápasem. Zvládla to a za to jí patřil a patří můj obdiv.

V sektoru se nás na hokeji slezlo o něco více, než předchozí den, ovšem tentokrát bez pláštěnek a s notnou dávkou spánkové deprivace a únavy. I přesto bylo fandění velmi slušné. Ostudu jsme neudělali a Kladno zvítězilo v sérii pohodlně 4:0. Po zápase došlo k tleskání zlínským od některých jednotlivců v našem kotli. Já s tím nesouhlasím, je to za mě píčovina, když jim nadáváte a pak si tleskáte a plácáte si s nima. Jednou prdelí nelze sedět na dvou židlích.

V moment, kdy došlo od některých, ovšem pravděpodobně z části situace neznalých, k potlesku panu Hamrlovi, který kladenským děkoval, tak se někteří jali vysvětlovat situaci. Tento člověk ze své pozice šikanoval fanoušky Vsetína, zakázal jim choreo, pláštěnky, vlajky a nakonec také vstup. Není dál co řešit, v tomhle musíme být jako fanoušci jednotní, tohle se klidně mohlo dít nám.

Poslední zmínku si dovolím o pozápasových manévrech. Na druhý zápas je kromě security, která sama o sobě má výbavu jako tězkooděnci, přítomna ve velkém i policie ČR. Po krátké debatě s jedním z hasičů jsem se dozvěděl, že Policie ČR hlásila na klub, že s kladenskými fanoušky se na tento dvojzápas má vydat i 150 radikálních fanoušků FC Baník Ostrava.

Nevím jestli se na policejní stanici ve Zlíně hulí crack, ale tohle v opačném případě mohla vymyslet jen chorá hlava. Škoda, že takovéhle manévry stojí desítky a stovky tisíc daňové poplatníky a fanouškům to kazí dojem. Po ukončení manévrů se většina pomalu vydává na cestu domů.

Suma sumárum. Tenhle výlet se vyvedl, bylo to super, Kladno se udrželo a my si tak můžeme konečně odpočinout a třeba se i pomalu začít těšit na další sezónu! 🙂

Sepsal pan M.

 

Obrázek v plné velikosti 2480 x 2000 px.

 

Od Rytířů:
Děkujeme za podporu všem fanouškům a partnerům v sezoně 2022/23

 

Zhlédnutí: 814