23. kolo, 28. 11. 2023, Třinec – Kladno 4:3p, info z výjezdu

Polovina fandů vyrazila do Třince vlakem a druhá polovina autem.

Naše vlaková výprava začala pěkně už když jsme vystoupili z vlaku na Veleslavíně, když nám jeden z členů oznámil, že zapomněl ve vlaku vak.

Legendární hláška ze Zlína „Kde je ta taška?” tak dostala úplně nový rozměr. 🤣 Modří vědí 🤣 Nicméně si vak vyzvedl v Dejvicích a pokračovalo se dál dle plánu.

Když jsme dorazili na Třinecký zimní stadion, který bych ohodnotila jako zmenšenou O2 arénu, zakoupili jsme na kase vstupenky do sektoru HOSTŮ. Prolezli jsme dovnitř rámy jak na letišti a došli do zmíněného sektoru.

V tu chvíli se objevil první zádrhel.

Došla za námi security s otázkou, kam máme vstupenky. Ukázali jsme, že skutečně do sektoru hostů a bylo nám oznámeno, že nám je neměli prodat, protože v tomto sektoru má být usazená delegace „papalášů” (cituji security), ale ať si tedy ponecháme dvě spodní řady, což nám v počtu 11 lidí stačilo.

Za nás posadili asi 45 dědečků, kteří to dostali jako odměnu, ale už nevím za co, a začla 1.třetina.

V počtu malém, ale zapáleném jsme fandili jak o život.

Když v tom, druhý zádrhel.

Bubeník zlomil paličku. Co teď? Prozíravě jsme doběhli ke střídačce našich hokejistů, kde nám kustod daroval pásku a my mohli paličku opravit a pokračovat. TÍMTO KUSTODOVI DĚKUJEME!

Fandění tedy pokračovalo, ale třetí zádrhel.

Z dědečků za námi se vyklubala banda opilých negramotů, kteří nám do chorálů neustále pořvávali a nadávali nám. Zbývaly 3 minuty do konce třetiny a security ukazovala ať počkáme na konec, že situaci přijou řešit.

O pauzu za námi tedy přišli s tím, že nás přestěhují o sektor vedle. Jenže tam nebyl klandr, jak tedy máme bubnovat? Nutno uznat, že security byla milá a opravdu se snažila pomoc a dali nám k dispozici zábranu, na kterou jsme buben mohli postavit. A jelo se vesele dál.

Byli jsme blízko k naší střídačce a přímo u plexi skla. Na led se tedy naše chorály asi moc nedostaly, ale na střídačce byly slyšet zcela určitě 💪

Druhou třetinu jsme vytáhli chorál „dejte kurva gól (námi upraveno na „dej těm kurvám gól”), spadne stadión, zboříme ho my, Kladnu oddaní…” a ten se držel téměř celý zápas. Jeden z dalších postarších třineckých fandů, který seděl v řadách nad námi, tento chorál psychicky nezvládal úplně důstojně.

Když na nás začal pořvávat, že „Kladno na dno” odpovídali jsme, že na jeho místě bychom se hanbou propadli, dostávat jako úřadující mistr od (tou dobou) posledního Kladna takhle zabrat. Pána zjevně rozčílilo, že kladeňáky nerozhodí a když jsme dali 3. vyrovnávací gól (ve 3.třetině) a začali jsme slavit, vypadal, že dostane infarkt.

Konec druhé třetiny a další problém.

U střídaček postával jakýsi kravaťák, který nám začal nadávat, že bubeník stojí na sedačce a já konkrétně, mám opřenou nohu o opěradlo sedačky před sebou. Namítali jsme, že bubeník jinak stát nemůže, jelikož by nemohl bubnovat a že kdyby nás prasácky nevyhodili ze sektoru pro nás určeného, na sedačce stát nikdo nemusel.

O chvíli později jeden z našich zaslechl, jak tento kravaťák dává echo security a městské policii, že pokud na sedačku stoupneme, mají nás vyvést ze stadionu.

S kladeňáky ale nikdo vyjebávat nebude!

Došli jsme tedy do stánku s občerstvením, kde jsme si vyprosili pytel na odpadky. Ten jsme roztrhli a dali na sedačky pod nohy a bylo vystaráno.

Třetí třetina i prodloužení již proběhlo bez větších problémů a za neustálého skandování našeho kotle. I přesto že nás dojelo jen 11, bylo nás slyšet víc než dost.

Odvezli jsme si sice jen jeden bod, ale ten je z Třince velmi cenný.

Kladno se nevzdává!

Královna pekel

 

Jak to viděl klub:

Zhlédnutí: 216