13. 1. 2023, Vítkovice – Kladno 0:3, info z výjezdu

Chacharstán aneb diskotéka u Petra Bezruče

Dlouho plánovaný vejlet do Ostravy hned po ránu nahlodal Dominik Lakatoš (myslíme si to), když škemral na ČD, aby zrušili jídelák a oni tak učinili.

Takže vlakoposádka ve složení Jardel sr., Jardel jr., Thomas, Norbert, Kundička, Venda, Payton a vedoucí výpravy Kessy byli značně rozladění.

Tím pádem nezbývalo chlapcům než si udělat zásoby v konzumech na Masaryčce a cestou ještě vylemtat pojízdný ČD bar. Po příjezdu na Ostravskou půdu už na naše poloveselé Kladeňáky čekalo duo Plech und Bugr Kl, kteří celou bandu odváželi z Asie zpět do civilizace, protože žádný vláček motoráček na Prahu už nejel.

První kroky vedly do sídlištního pohostinství Karlos, kde mívali modrou peprmintku, ale jak jsme se na místě přesvědčili, tak opravdu mívali. Jídelák out, modrák out, takže zatím převládala menší nasranost. V restaurantu jsme se najedli, napojili a někteří i poseděli na miskách a hodinu před zápasem jsme vyrazili směr Ostravar aréna, která byla co by kamenem dohodil.

V hledišti jsme narazili na starého známého chuligána ze Stochova Jindru s kámošem, který má v Ostravě robotu. Dále se stavila i známá to “statistic double” Astix s Gimaxem, kteří se před utkáním odebrali do svých “press lóží”. Ještě tam byli dva členové kotle, ale nevíme jména, plus asi čtyři severomoravští příznivci v kladenských dresech.

Při rozcvičce bylo několik desítek Chacharů přilepených na plexisklech okolo hrací plochy a chtěli našeho Jardu snad olízat či co. Do toho všeho hrála neskutečně nahlas děsivá diskotéka, ale posilněné dvojici Norbert a Thomas to nevadilo, ba naopak.

Začali se až neuvěřitelně vrtět do těch prašivých tónů. Hlediště se úplně zaplnilo, jen kolem nás zbylo pár volných míst. Asi jen dva lidé si stěžovali, že přes nás nevidí, ale byli slušně odpálkováni.

Celková atmoška během celého zápasu byla taková mdlá až ponurá.

Devět tisíc jágrofilů snad jednou zatleskalo a jednou vypískali nepovedenou přesilovku domácích. Jinak vše probíhalo v ohlušující discopárty a z toho plyne, že u nás to máme o dost potichu.

My v malém počtu jsme fandili co nám síly stačily a ještě celou dobu řvali do plexiskla, takže hlasivky v hajzlu a pomalu nic nebylo slyšet. O hokeji psát nic nebudu, jelikož vše bylo psáno i viděno jinde. Ještě jedna malá perlička, když jsme se dozvěděli, že bude pískat starý známý z Chomutova rozhodčí René Hradil, tak jsme na něj křičeli i mávali ať fouká pro nás a až před poslední třetinou nás spatřil a pokynul, že tak udělá:)

Po naší “ohlušující” děkovačce jsme opustili tu jejich discoarénu a mazali do aut. Cesta zpět byla pro unavené účastníky vcelku poklidná a na motorestu Melikana u Humpolce se obě posádky rozjeli do svých domovů a kolem jedné hodiny ranní jsme byli doma.

Bugr

Foto v plném rozlišení

Zhlédnutí: 214