3. 3. 2023, Motor – Kladno 5:2, info z výjezdu

Dne 3. 3. čekal Kladno venkovní zápas na horké půdě prvoligového rivala z Budějovic.

I přes vyloženě bídné výkony nejen v posledních zápasech, ale v průběhu celé sezóny, zmizely lístky do sektorů hostí během jednoho dne.

Jsem si jistý, že mnoho jiných fanouškovských táborů by si v takové situace tento výjezd odpustilo, minimálně by se takto nezmobilizovalo jako my, kladenští fanoušci neúspěchu! 🙂

Hlavní část dorazila na čas, zatímco další skupina dorazila s pár minut po úvodním vhazování. Tomu předcházela minuta ticha, kterou fanoušci Kladna nedodrželi. Proč? Jsou to tací nelidové a hovada, nebo to spíš pod kotlem domácích a v rámci svého fandění ani nezaregistrovali v rámci předzápasového ceremoniálu? Správná varianta je ta druhá a tímto zdravím všechny nekriticky uvažující dezoláty a mravokárné twitter hysterky.

Co se týče našeho sektoru, tak ho zdobily tři zástavy Haldařů, Kladno Boys a Podfuckářů. Vizuál byl doplněn i o modrobílé mávačky a nafukovacího výjezdového plameňáka, který počínaje včerejškem budiž znám jako Charlie.

První třetina byla z pohledu fandění velmi dobrá, druhá byla poznamenána výkonem na ledě. Ten ponechám bez komentáře. Na konci třetí třetiny došlo k relativně intenzivní potyčce mezi pořadatelskou službou a kladenskými fanoušky, kteří si chtěli jít promluvit s provokatéry ze spodní části budějovické tribuny.

Security na nic nečekala a po chvíli se s plnou vervou pomocí pěstí pustila do hostů, přičemž se opravdu kácel les a létaly třísky. Poměr úderů security- Kladeňáci byl tak 10:1. Předvést takovou agresi protistrana, tak si myslím, že by to na pár podmínek, zákazů a tučných pokut stačilo, ale to u nás v republice nikoho asi nezajímá a tak se v tomhle nebudu dál babrat.

Potyčku nakonec ukončuje zásah těžce oděných policistů, kteří po zápase několik lidí opisují a následně vyprovází autobusy kladenských z města. Ten doprovod je vskutku majestátní, policejní auta blikají, zastavují dopravu, za mikrobusem pro 20 lidí jede šest antonů… prostě parádní příklad hospodaření s penězi v době krize, to vše až na hranice kraje. Děkujeme!

Závěrem pouze dodám že baráž pro Kladno je jasná, tak si užijte poslední kolo a následných 40 dní volna. Jdeme trpět do baráže.

Sepsal pan M.

Fotogalerie – Místo činu: České Budějovice

PS:

Zhlédnutí: 496